20.4 C
تهران
شنبه, ۱. اردیبهشت , ۱۴۰۳

انتخابات پوشالی و هیاهو برای دیکتاتوری

در شرایطی که ایران بیش از گذشته در مشکلات و مسائل حاد و همه‌جانبه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بسر می‌برد، رژیم جمهوری اسلامی در راستای تحکیم و ماندگاری سلطه خشن، ضدمردمی‌ و غیر دمکراتیک خود، در تدارک راه‌اندازی کارناوال انتخاباتی برای سال آینده است. پروپاگاندای بی‌محتوایی که در روزهای اخیر از سوی مراکز امنیتی و اطلاعاتی رژیم برای انتخابات ۱۴۰۰ به راه انداخته‌شده، درواقع مدیریت و کانالیزه کردن افکار عمومی ‌و پشت گوش انداختنِ پاسخ به حقوق ملی و مدنی شهروندان ایرانی است. دست‌وپا زدن‌هایی از این نوع بیش از آنکه نشانی از انسجام حاکمیت باشد، علائمی ‌از فرایند فروپاشی پرشتاب جمهوری اسلامی است.

تردیدی نیست که در حاکمیت مستبد و بدون حقانیت (مشروعیت) جمهوری اسلامی، صندوق انتخاباتی و آرای مردم هیچ نقش در مشارکت سیاسی ندارد؛ جامعه‌ای که از کمترین آزادی‌ها محروم است، نمی‌تواند به‌صورت دمکراتیک و مردمی‌ پای صندوق رأی حاضرشده و کاندیدا یا کاندیداهای خود را انتخاب کند. از سوی دیگر سد سیاسی که بیش از چهل سال جمهوری اسلامی با اعمال خشونت و سانسور بر ملت ایران تحمیل کرده، مفهوم و مصداق انتخابات را از معنای واقعی و آزاد آن تهی ساخته است؛ در نمایش انتخاباتی ایران، چند نفر دست‌چین شده از میان عوامل امنیتی و ارزشی گزینش‌شده و سپس در معرض «انتخاب» گذاشته می‌شوند و مردم در چارچوب‌های غیر دمکراتیک و غیرحقوقی مجبور به‌گزینش از میان آنان هستند.

حکومت انتخابی یا دمکراتیک مبتنی بر حقوق طبیعی و قراردادهای اجتماعی و تدوین قوانین موضوعه بوده و در سودای تحقق آزادی‌های اجتماعی و پاسداشت حرمت فردی و اجتماعی ملت است؛ معیارهای انتخاباتی بایستی از فرایند اطلاع‌رسانی آزاد، حضور نیروها و تشکل‌های سیاسی، شفافیت برنامه‌های انتخاباتی و بالاخره ایجاد فضای مناسب برای جابجایی در قدرت برخوردار باشد. در شرایطی که ملت ایران از این امکانات و حقوق محروم بوده و زیر فشارهای فزاینده سیاسی و امنیتی بسر می‌برد، برگزاری انتخابات واقعی امکان‌پذیر نبوده و هرگونه رویکردی به صندوق رأی، در خدمت تثبیت جایگاه استبداد دینی و در راستای تحکیم پایه‌های ضدمردمی‌ و غیرحقوقی آن به شمار می‌رود.

دکتر نادر زاهدی
دکتر نادر زاهدی

با توجه به نکاتی که کوتاه در رابطه با نظام انتخاباتی اشاره کردم، کوبیدن بر طبل انتخاباتی ۱۴۰۰ که در روزهای اخیر شروع‌شده، وجهی از حقوق شهروندی نداشته و نمی‌تواند در پروسه گذار از جمهوری اسلامی موردتوجه قرار گیرد؛ طرفه آنکه شتاب برخی از عناصر متمایل به جمهوری اسلامی در طرح انتخابات ۱۴۰۰ و به صحنه آوردن کسانی که عاری از وجهه‌ی سیاسی و جایگاه مدنی و ملی هستند، هشداری به مبارزان و فعالین اپوزیسیون است که در دام تازه رژیم نیافتاده و مطالبات ملی را به این بازی‌های امنیتی و انحرافی گره نزنند. عوامل نفوذی در صفوف اپوزیسیون و طراحان عقیم‌سازی مبارزات ملی و مدنی ایران، در سودای خریدن زمان برای جمهوری اسلامی و انحراف افکار عمومی ‌از واقعیات جامعه تحت ستم فاشیسم دینی، با ایجاد شوهای به‌ظاهر کارشناسانه برای انتخابات ۱۴۰۰ درصدد وارونه نمایی مسائل، واقعیات ایران و مشکلات ایرانیان هستند.

درزمانی که رشد فزاینده تلفات ویروس کرونا، شرایط زندگی را برای هم‌میهنان در داخل کشور بیش‌ازپیش سخت کرده، بی‌توجهی به درخواست‌های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی شهروندان ایران نتیجه‌ای جز تأخیر در پروسه سرنگونی جمهوری اسلامی نخواهد داشت؛ در این شرایط بایستی با شناخت و به کار گرفتن روش‌های تازه مبارزاتی با توجه به محدودیت‌های پزشکی و سلامتی، پایه و اساس کنش‌ها و اندیشه‌های سیاسی را معطوف به اقتدار ضد دمکراتیک جمهوری اسلامی ساخت و از رفتارها و اعمال خشن آن در اعدام، شکنجه و تروریسم غافل نشد.

به تأکید یادآور می‌شوم انجام انتخابات تنها در حکومتی دمکراتیک و جامعه‌ای آزاد معنا دارد. در ایران تحت کنترل پلیسی و ارزشی و مکتبی جمهوری اسلامی، هر نوع از انتخابات پوشالی و فریب بوده و تنها به کار تحکیم دیکتاتوری ولایت‌فقیه می‌آید.

پست‌های مرتبط

بیشترین خوشبختی‌ها برای بیشترین مردم

این سایت برای ارائه بهتر خدمات به کاربران خود ، از کوکی‌ها استفاده می‌کند.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish
قبول اطلاعات بیشتر