4.8 C
تهران
یکشنبه, ۱۸. آذر , ۱۴۰۳

پارلمان اروپا و آرای مهاجرانِ سه‌گانه

پارلمان اروپا

۶ تا ۹  ژوئن ۲۰۲۴ انتخابات پارلمان اروپا، نهاد قانون‌گذاری اتحادیه اروپا، در ۲۷ کشور عضو با جمعیتی حدود ۴۵۰ میلیون نفر در حال برگزاریست تا بیش از ۷۰۰ نماینده را که به نسبت جمعیت کشورهای عضو برای ۵ سال انتخاب می‌شوند راهی استراسبورگ فرانسه کند.

مسئولیت این پارلمان در همکاری با شورای اتحادیه اروپا اتخاذ تصمیمات و تنظیم قوانینی است که حفاظت از دموکراسی و حقوق بشر و منافع اقتصادی اعضا در صدر آن‌ها قرار دارد. با این‌همه هیچ تصمیمی مجاز به نقض اختیارات مستقل دولت‌های عضو نیست. مثلاً نمی‌توان یک کشور عضو را از اخراج پناه‌جویان منع و یا آن‌ها را مجبور به پذیرش مهاجران از این یا آن کشور کرد. همچنین در ارتباط  با تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران انقلاب‌اسلامی، تصمیم پارلمان اروپا کافی نیست. دیوان دادگستری اروپا مرجع رسیدگی به دعاوی و اختلافات احتمالی است.

الاهه بقراط
الاهه بقراط

در پارلمان اروپا نمایندگان هفت فراکسیون حزبی به‌اضافه نمایندگان مستقل حضور دارند که از نیروهای میانه تا منتهاالیه راست و چپ را در برمی‌گیرد؛ اما اتحادیه اروپا  که در اواخر دهه پنجاه میلادی به ابتکار مهم‌ترین کشورهای این قاره از جمله فرانسه و ایتالیا و آلمان غربی به عنوان بازار مشترک اقتصادی شکل گرفت، امروز با پدیده‌های جدیدی روبروست که آن زمان مطرح نبود. یکی از آن‌ها موضوع مهاجرت و انسان‌هایی است که به دلایلی مانند جنگ و اختناق و اقتصاد به کشورهای اتحادیه اروپا روی آورده و بسیاری از آن‌ها تابعیت و در نتیجه حق رأی نیز به دست آورده و می‌توانند سبب تغییرات سیاسی شوند.

این مهاجران عمدتاً حامل سه انگیزه هستند: زندگی در امنیت و رفاه؛ زندگی در امنیت و آزادی و تلاش برای تغییرات دموکراتیک در میهن خود؛ زندگی در امنیت و آزادی و رفاه و تلاش برای تغییرات ضد دموکراتیک در کشور میزبان!

هراندازه این کشورها از وجود مهاجران با دو انگیزه‌ی نخست سود می‌برند، بسی بیش از آن از مهاجران ضد دموکراسی زیان می‌بینند زیرا این‌ها نه تنها از هیچ اقدامی برای تخریب «غرب» و «جهان کفر» روی‌گردان نیستند، بلکه با همدستی چپ ضد دموکراسی و «ووک‌»هایی که خود را «مترقی» می‌پندارند، به تقویت راست ضد دموکراسی یاری می‌رسانند!

تا آنجا که به ایرانیان مهاجر در اتحادیه اروپا با جمعیتی حدود ۳۵۰ هزار نفر مربوط می‌شود، بسیاری از آنان خواستار تغییر رژیم و تغییرات دموکراتیک در کشور خود هستند. به همین دلیل شاهزاده رضا پهلوی در پیامی از ایرانیان دارای حق رأی در اروپا خواست تا در انتخابات ۲۰۲۴ پارلمان اروپا از نامزدهایی در کشورهای محل سکونت خود حمایت کنند که از «فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی» و «حمایت حداکثری از مبارزات مردم ایران» پشتیبانی می‌کنند. تغییری که بر اروپا نیز تأثیر مستقیم خواهد داشت. وگرنه تا زمانی که جنگ و تروریسم و اسلام‌گرایی و مهاجرت‌های ناشی از آن پشتیبان و منبع تغذیه‌ای مانند جمهوری اسلامی دارد، این شعار پارلمان اروپا که می‌گوید: «از رأی خود استفاده کن وگرنه دیگران برایت تصمیم خواهند گرفت!» چندان معنایی نخواهد داشت؛ چرا که احتمال اینکه زمانی ممکن است با همین رأی، اسلام‌گرایان و افراطیون ضد دموکراسی تصمیم بگیرند اصلاً دور از ذهن نیست!

کیهان لندن شماره ۴۶۵

پست‌های مرتبط

بیشترین خوشبختی‌ها برای بیشترین مردم

این سایت برای ارائه بهتر خدمات به کاربران خود ، از کوکی‌ها استفاده می‌کند.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish
قبول اطلاعات بیشتر