10.4 C
تهران
یکشنبه, ۲۷. آبان , ۱۴۰۳

شهبانو فرح پهلوی و شاهدخت نور پهلوی مهمان نشست ویژه مجلس سنای فرانسه

شهبانو فرح پهلوی و شاهدخت نور پهلوی مهمان نشست ویژه مجلس سنای فرانسه

پیام حمایت نمایندگان از مردم ایران

شهبانو فرح پهلوی و شاهدخت نور پهلوی روز سه‌شنبه مهمان نمایندگان مجلس سنای فرانسه بودند. در این نشست کنفرانسی با موضوع «زن، زندگی، آزادی! ایران، شورش یا انقلاب؟» برگزار شد.

شهبانو فرح پهلوی و شاهدخت نور پهلوی فرزند ارشد شاهزاده رضا پهلوی روز سه‌شنبه ۲۹ نوامبر ۲۰۲۲ برابر با ۸ آذر ۱۴۰۱ مهمان نمایندگان مجلس در کاخ سنا فرانسه بودند. در این نشست کنفرانسی با موضوع «زن، زندگی، آزادی ایران، شورش یا انقلاب؟» برگزار شد و نمایندگان سنای فرانسه از انقلاب ملّی ایران علیه جمهوری اسلامی حمایت کردند.

سناتور برونو روتایو طی سخنانی در این نشست گفت که «علیاحضرت فرح پهلوی، شاهدخت نور پهلوی، می‌خواهم بگویم چقدر مفتخریم این عصر در مجلس سنا میزبان شما هستیم. حضور شما مایه افتخار است. خیلی مایه افتخار است.»

سناتور برونو روتایو در ادامه خطاب به شهبانو فرح و شاهدخت نور گفت که «حضور شما وزن بیشتری به پیام حمایت‌آمیزی می‌دهد که از طریق این کنفرانس می‌خواهیم به مردم ایران و همه‌کسانی که قدرت و عظمت تمدنشان را تجسم بخشیدند یعنی زنان ایرانی که توفان آزادی را در ایران بپا کرده‌اند بفرستیم.»

نمایندگان مجلس سنای فرانسه پیش‌تر نیز از خیزش ملّی در ایران حمایت کرده بودند. آن‌ها اوایل ماه نوامبر شعار «زن، زندگی، آزادی» را که به نماد جنبش اعتراضی ایران بدل شده در صحن مجلس و در حمایت از معترضان ایرانی سر دادند.

نمایندگان مجلس سنا فرانسه هم‌زمان در نشستی ویژه به بحث و گفتگو درباره اعتراضات گسترده و «نقض حقوق زنان و حقوق بشر» در ایران پرداختند. به گزارش یورونیوز فارسی آلن ریشار سناتور فرانسوی و نماینده حزب «جمهوری به پیش» که ریاست این نشست ویژه را بر عهده داشت در سخنانی یاد مهسا امینی «دختر جوانی را که شانزده سپتامبر گذشته پس از دستگیری توسط گشت ارشاد به دلیل بیرون بودن چند تار مو از روسری» جان باخت، گرامی داشت.

شهبانو فرح پهلوی
شهبانو فرح پهلوی

آلن ریشار همچنین از حدیث نجفی یادکرد که به گفته او به دلیل آنکه «به‌عنوان یک زن و یک فرد ایرانی، آزادی خود را می‌خواست» به دست پلیس جمهوری اسلامی کشته شد.

آنیک بیون از نمایندگان جریان میانه و رئیس «هیئت حقوق زنان» در مجلس سنای فرانسه دیگر سخنران این نشست ویژه بود. او طی سخنانی گفت که ما همگی باید به شعار «زنان، زندگی، آزادی» بپیوندیم و سپس خواستار آن شد که «جامعه جهانی با واکنشی قوی و یکپارچه از این اعتراض‌های تاریخی حمایت کند».

ملانی وُژل سناتور نزدیک به جریان حامیان محیط‌ زیست نیز دست‌به‌کاری غیرمعمول در مجلس سنا زد و در انتهای سخنان خود اقدام به پخش گزیده‌ای از ترانه «برای…» شروین حاجی‌پور کرد که این روزها به سرود غیررسمی جنبش اعتراضی در ایران تبدیل‌شده است. او همچنین گفت آنچه امروز در ایران می‌گذرد «شورش نیست، انقلاب است، انقلابی برای دموکراسی، برای عدالت، علیه استبداد مذهبی، انقلابی برای زنان، برای زندگی و برای آزادی».

پارلمان ملی فرانسه نیز در نشست روز دوشنبه ۲۸ نوامبر ۲۰۲۲ برابر با ۷ آذرماه ۱۴۰۱ طرح حمایت از معترضان ایران را موردبررسی قرار داد و نمایندگان آن را با اکثریت مطلق آرا به تصویب رساندند.

شاهزاده رضا پهلوی هم‌زمان با تصویب این طرح با انتشار ویدئوی سخنرانی آدریان قمی در پارلمان فرانسه، نوشت: «ما از همه‌کسانی که از مردم ایران حمایت می‌کنند و در کنار آن‌ها هستند قدردانی و تشکر می‌کنیم.»

بر اساس مصوبه نمایندگان پارلمان ملّی فرانسه، از دولت خواسته‌شده تا در حوزه سیاست خارجی و در جهت اخراج رژیم ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل تلاش کند. همچنین بکوشد تا تحریم‌های شدیدتری علیه جمهوری اسلامی و به دلیل سرکوب مردم و نقض حقوق بشر وضع شود.

این مصوبه از دولت فرانسه می‌خواهد تا تحقیقات مستقل درباره قتل مهسا ژینا امینی از سوی اتحادیه اروپا را دنبال کند. همچنین از دولت خواسته‌شده قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی را در چارچوب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و در راستای ایجاد یک مکانیسم تحقیقاتی در رابطه با نقض حقوق بشر در ایران، از سوی کشور فرانسه به این سازمان ارائه کند.

از سوی دیگر این مصوبه خواستار آزادی فوری شهروندان فرانسوی که بطور خودسرانه توسط جمهوری اسلامی بازداشت و زندانی شدند را داشته و از دولت تقاضا کرده که شهروندان فرانسوی به‌سرعت و با توجه به تعهدات بین‌المللی امضاشده توسط جمهوری اسلامی از حق حفاظت کنسولی خود برخوردار شوند.

آدریان قمی نماینده مجلس ملی فرانسه از گروه «رنسانس» ازجمله نمایندگان ایرانی‌تبار در کشورهای مختلف اروپایی است که از ابتدای خیزش ملی علیه جمهوری اسلامی، وقایع ایران را دنبال و با مردم ابراز همدردی و همراهی کرده است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز هفته گذشته قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی صادر کرد. پیش‌نویس این قطعنامه را نمایندگان دائم دو کشور آلمان (به‌عنوان عضو شورا) و ایسلند (به‌عنوان عضو ناظر) در تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۲۲ به مقر سازمان ملل در ژنو ارائه کرده بودند.

این پیش‌نویس در نشست فوری شورای حقوق بشر سازمان ملل در روز ۲۴ نوامبرم موردبررسی قرار گرفت و درنهایت با ۲۵ رأی موافق، شش رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع به‌عنوان قطعنامه تصویب شد.

تشکیل یک هیئت حقیقت‌یاب مستقل بین‌المللی از طرف رئیس شورای حقوق بشر برای «بررسی کامل و مستقل موارد نقض حقوق بشر در ارتباط با اعتراضات اخیر در ایران ازجمله ابعاد جنسیتی آن» یکی از بخش‌های این قطعنامه بود. بر این اساس هیئت حقیقت‌یاب باید تمامی «شواهد مربوط به نقض حقوق بشر» را «جمع‌آوری، تجمیع و تجزیه‌وتحلیل» کند تا در دادگاه‌های دارای صلاحیت ملی، منطقه‌ای یا بین‌المللی رسیدگی شوند.

مصادف با تصویب طرح حمایت از مردم ایران در مجلس ملی فرانسه اعلام شد که روز ۱۴ دسامبر درباره‌ی اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل تصمیم گرفته خواهد شد.

برگرفته از کیهان لندن

 

پست‌های مرتبط

بیشترین خوشبختی‌ها برای بیشترین مردم

این سایت برای ارائه بهتر خدمات به کاربران خود ، از کوکی‌ها استفاده می‌کند.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish
قبول اطلاعات بیشتر