7.6 C
تهران
دوشنبه, ۳. دی , ۱۴۰۳

در بیست و پنجمین سالگرد تأسیس حزب مشروطه ایران- لیبرال دمکرات (۳)

در بیست و پنجمین سالگرد تأسیس حزب مشروطه ایران- لیبرال دمکرات (۳)

تأسیس حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات) و ایده‌ها و افکاری که در حیات بیست و پنج ساله ارائه نموده است، در خدمت اجرای اهداف و آرمان‌هایی است که محور اساسی آن آزادی وطن از سیطره فاشیسم مذهبی بوده و ارمغان دموکراسی برای آحاد شهروندان ایرانی است.

اهداف حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات)

بنابر تحلیل‌های حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات) از جریانات سیاسی داخل و اهتمام روزافزون ملت ایران برای سرنگونی جمهوری اسلامی به ایرانی دموکراتیک و آزاد، لحظه سرنوشت‌ساز برای ایرانیان نه در خارج و به دست خارجیان، بلکه در جدال مدنیت و خشونت رژیم قرار دارد؛ در راستای این اهداف و آرمان‌ها، حزب در اعلامیه‌ای به تاریخ شنبه ۸ اردیبهشت ۲۵۶۶ می‌نویسد که «جز مبارزه پیگیر سیاسی مردمی راهی نیست»، در این اعلامیه آمده است: «حکومت اسلامی با خودفریبی و احساس کاذب قدرت، درگیر پیکاری با مردم ایران از یکسو و جامعه بین‌المللی از سوی دیگر شده است. هجوم همه سویه نیروهای سرکوبگری و ارتجاع به زنان و کارگران و دانشجویان و معلمان، خفه کردن صدای روشنفکران و ویران کردن میراث تاریخی ایران که مانند خاری در چشم تنگ اسلامیان (ایدئولوژی کنندگان مذهب) می‌رود، یک جبهه پیکار است؛ جبهه دیگر آن مداخلات مسلحانه در هر جا که بتوان اوضاع را بدتر کرد ؛ و سرانجام جبهه بحران اتمی که می‌تواند به بهای بسیار سنگین برای کشور ما تمام شود.

با آنکه پشتیبانی بین‌المللی از مردم ایران بی‌اثر نیست، بار مبازه اساسا بر دوش کسانی است که مستقیم‌تر در زیر فشارند. در بیرون آنچه امکان داشته شده است و بیشتر هم خواهد شد. آزادیخواهان و مبارزان در بیرون از هر گروه وظیفه‌ای بالاتر از این برای خود نمی‌شناسند. با اینهمه مردم ایران‌اند که با نه گفتن به رژیم و تن در ندادن به تجاوزات آن سرانجام بساط یکی از بدترین حکومت‌های تاریخ ایران را در هم خواهند پیچید. مشکلات سنگین زندگی و مبارزه در ایران بر هیچکس پوشیده نیست و انتظار معجزه از مردم نمی‌توان داشت ولی هر چه بر عمر این حکومت نادانی و جنایت بگذرد زندگی بر مردم سخت‌تر خواهد شد و هر چه مردم بیشتر تن در دهند بر عمر این رژیم بیشتر خواهد گذشت. جز مقاومت، آنگونه که زنان و دانشجویان و کارگران با قهرمانی‌ها و فداکاری‌های هر روزه خود نشان می‌دهند راهی نیست. تغییر رژیم از خارج و به ضرب بمباران و لشکرکشی به بهای موجودیت ملی ما می‌تواند تمام شود و از همه اینها گذشته شایسته ملتی مانند ایران نخواهد بود.

در اهداف حزب و آرمان‌های ترقی‌خواهانه و عدالت‌طلبانه آن، اولویت را همایون به سیاست می‌دهد. «‏ استراتژی ما پیکار سیاسی مردمی است،  یعنی تنها به نیروی مردم  پشتگرم  است و  در کنار مردم می‌‏تواند به هدف برسد. خود پیداست که وقتی پای توده‌های بزرگ انسانی در میان باشد نخستین شرط ‏کامیابی، جلب اعتماد مردم است. این اعتماد از عوامل اخلاقی و سیاسی ترکیب می‌شود و همه آنها لازم ‏است. درستکاری و گفتن حقیقت و گذاشتن همه چیز روی میز یک عامل است؛ متقاعد کردن مردم به ‏شایستگی و درست بودن سخنان و روش‌ها و برنامه‌ها یک عامل دیگر است؛ باز تاباندن خواست مردم و ‏همراهی با جنبش آنان عاملی دیگر است ـ اما در اینجا هم می‌باید برتری را به درستکاری داد.»

شاره اعلامیه حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات) به سیاق مبارزاتی زنده‌یاد داریوش همایون است در بیان روش‌های مبارزه مردمی برای استقرار دمکراسی در ایران بر این باور بودند که: «تاکتیک‌های استراتژی پیکار سیاسی مردمی را به ترتیب زیر می‌توان آورد:

۱- برجسته کردن نقاط ضعف و ناکامیها و تبهکاریهای رژیم بویژه در زمینه تروریسم و حقوق بشر ‏که از نظر بسیج افکار عمومی جهانیان برای فشار آوردن بر جمهوری اسلامی و وابستن گسترش مناسبات ‏به پیشرفت حقوق بشر اهمیت دارد.

‏۲- برجسته کردن فعالیت‌های مخالفان آزادیخواه و ترقی‌خواه آن در هر جا.‏

۳- پشتیبانی از جنبش مردم ایران به رهبری روشنفکران و بهره‌گیری از تضادهای درونی گروه ‏حاکم؛ تمرکز حملات بر سران مافیای سیاسی- مالی و عوامل سرکوبگر در رژیم؛ و در نظر گرفتن ‏گرایش‌های گوناگونی که چه در جامعه ایرانی و چه در حکومت اسلامی پدید آمده است و آن را به کلی از ‏حالت یک ساختار بهم پیوسته به درآورده است. این تحولی است که از سوی بسیاری در ایران شناخته و عملا ‏به حساب آورده می‌شود.‏

۴- گسترش زمینه همکاری و اقدامات مشترک گروه‌ها و سازمان‌های دگراندیش برای دفاع از حقوق ‏بشر و مردمسالاری در یک ایران یکپارچه و مستقل.‏

۵- افزایش گفت و شنود غیرمستقیم با نیروهای آزادی و ترقی در درون ایران و پیشبرد پیکار آنان در ‏زمینه‌های عملی و نظری با استفاده از آزادی عمل بیشتر ما در بیرون.‏»

یک‌بار دیگر با یادآوری سالگرد تأسیس حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات) و ادای احترام به بیست و پنج سال فعالیت بی‌وقفه فرهنگی و سیاسی در عرصه‌های مبارزاتی- دیپلماتیک و فکری، اولویت رفتار و اندیشه آزادیخواهانه و وطن‌پرستانه را در برقراری نظام اجرایی- قضایی و مقننه دمکراتیک در ایرانی رها از فاشیسم مذهبی و برپایی امنیت اجتماعی و شکوفایی اقتصادی، در سرلوحه ادامه راه مشروطه‌خواهی به عرصه می‌آوریم.

برگرفته از کیهان لندن

پست‌های مرتبط

بیشترین خوشبختی‌ها برای بیشترین مردم

این سایت برای ارائه بهتر خدمات به کاربران خود ، از کوکی‌ها استفاده می‌کند.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish
قبول اطلاعات بیشتر