عزل سردارحسین دقیقی، مدیر عامل “ساتا” (سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح!)،در این هفته و یکروز پس از افشای فساد چندهزارملیارد تومانی در صنعت پتروشیمی ایران یاد آورتازه ایست از گستردگی بی سابقه فسادمالی در سپاه پاسداران. قضیه آنقدر جدیست که حتی خبرگزاری های وابسته به رژیم همانند خبرگزاری فارس، ایسنا و سایت “الف” عزل ناگهانی سردار پاسدار حسین دقیقی را اولین “پس زلزله” منتج از بازداشت “سلطان بازار پتروشیمی” ایران نامیده اند. این ” سلطان تاکنون مجهول الهویه بازارپتروشیمی ایران” همان کسی است که نامش در ارتباط با بزرگترین و جدیدترین فساد چند هزارمیلیارد تومانی با “هولدینگ غدیر” و”هولدیندگ پارسان” مطرح است. به احتمال زیاد بگیر وببند های خبرنگاران، تشدید فشارهای اجتماعی واعدام های روزافزون با پرده پوشی در مورد افشای نمونه دیگری از وجودگسترده فساد دررژیم اسلامی بی ارتباط نیست.
فساد زنجیره ای در نظام جمهوری اسلامی تاریخچه ای دارد به قدمت عمر رژیم. خوانندگان این ستون احتمالاً در مورد بحث های پیشین ما درارتباط با “مثلث وسف” که سه ضلع مستقر آن ولایت ، سپاه و فساد هستند آشنائی دارند. دراین مورد، در نوشته های پیشین به این نتیجه رسیدیم که یک رابطه مستقیم میان دیکتاتوری، فساد و حکومت آخوندی وجود دارد و یادآورشدیم که سپاه پاسداران کُنترات هائی با ارقام نجومی، بدون مناقصه، دریافت می کند وبخشی از درآمد آن ها را در اختیار خامنه ای می گذارد و او از این طریق آخوند ها و اجامر و اوباش را تغذیه می کند. تا زمانی که این مثلث ولایت – سپاه – فساد از هم گسیخته نشود امکان رهایی از این وادی خطرناک برای مُلک و ملت وجود ندارد. باید دشمن را شناخت، باید دقیقاً پی برد شیشه عمر این نظام در کجا قرار دارد. تا درآمد نفت در کشور به کیسه پاسداران سرازیر می شود سپاه و عوامل آن محال است دست از این گنج بادآورده بر دارند. فساد از ولایت سرچشمه می گیرد، با نفت و خون تغذیه می شود و تا زندان و اعدام ادامه دارد.
سال پیش احمدی نژاد در همایش « راهبرد های نوین در پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز» با صراحت از نهاد های امنیتی نام برد و گفت: “هر کجا کسانی برای خود حقوق فرا قانونی قائل شده اند، این نقطه فساد است”. این اولین باربود که رئیس جمهور رژیم با این صراحت نشانی عوامل فساد را می داد، او گفت:” تمام مرزهای غیر قانونی باید بسته شود؛ فلان سازمان، فلان نهاد و فلان دستگاه هرکس یک جایی را سوراخ کرده و برای خودش می برد، برای خودش می آورد، این غلط است، هیچ کس نباید مصونیت داشته باشد”. جالب است که سعید مرتضویِ معروف که در آن زمان ریاستِ «ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز» را برعهده داشت در کنار احمدی نژاد ایستاده بود. وی همان شخصی است که یکسال پیش رسماً اعلام کرده بود: “دیگر هیچگونه اسکله غیر مجاز وجود ندارد و پرونده های آنها مختومه شده است”. اما یکسال بعد، زمانی که سرانجام دعوی بر سر اموال ملت از همیشه داغتر شده بود، شخص محمود احمدی نژاد، یعنی رئیس دولت گفت: “مرزهای غیر قانونی نیز باید بسته شود و هیچکس نباید مصونیت داشته باشد، اگر کالاهای دفاعی، امنیتی و اطلاعاتی است اشکال ندارد از مرز قانونی وارد شود، هیچ وزارت خانه ای حق ندارد اسکله و مرزی خارج از کنترل گمرک داشته باشد. ممکن است کالایی از پرداخت گمرک معاف باشد ولی معنایش این نیست که نباید ثبت شود. هر کجا کسانی برای خود حقوق فرا قانونی قائل شدند، این نقطه فساد است. مهم نیست نسبت به چه کسی باشد و چه نیتی داشته باشد. اختیارات غیر قانونی فساد می آفریند”. روزبعد ازسخنرانی احمدی نژاد پاسدارمحمد علی عزیز جعفری، فرمانده سپاه در مصاحبه ای با«خبرگزاری مهر» مدعی شد که نهاد تحت فرماندهی او “همچون سایر نهاد های نظامی، اسکله های ویژه در اختیار دارد اما هیچگونه مبادله تجاری در آنها انجام نمی شود و در اختیار گرفتن اسکله های نظامی توسط نیروهای مسلح امری طبیعی است ولی در این اسکله ها تبادل کالا صورت نمی گیرد”. او درعوض با اتهام متقابل به احمدی نژاد واطرافیان او افزود: “این اتهام بحثی انحرافی است که توسط افرادی که ذینفع هستند مطرح می شود. این افراد با مطرح کردن چنین بحث هایی قصد دارند توجه دولت و دستگاه های دیگر را از جایی که قاچاق اصلی کالا اتفاق می افتد، منحرف کنند”. جالب است که به ادعای فرمانده سپاه، رئیس دولت می خواهد توجه دولت را منحرف کند! کار دراین جا هم پایان نمی پذیرد و بلافاصله روز بعد، نوبت رأس “مثلث وسف” فرا می رسد و خامنه ای در جمع شماری از اعضای سپاه پاسداران و فرمانده آن (یعنی همان عزیز جعفری) چنین می گوید: “مراقب باشیم دستگاه های انقلاب سرشان گرمِ کارهای غیر مفید و احیاناً مضر در این حرکت پیشرونده نشود، که یکی از این ها همین مسأله اختلافات است، اختلاف نظر، اختلاف سلیقه، اختلاف عقیده احیاناً هست. این ها را بایستی هرچه ممکن است فروکاست. اینجور چیزها را هرچه ممکن است باید کم کرد. مشتعل کردن این اختلاف نظرها مضر است”.
و این چنین فرمانده کل قوا و رأس هرم “وسف” فرمان آتش بس می دهد ولی کو گوش شنوا؟ او نگران است، کارش به التماس کشیده است، می گوید بیش از این پرده دری نکنید. مردم نباید این سخنان را بشنوند. این امور ربطی به مردم ندارد. این مسائل را باید بین خودتان حل کنید!. اما نکته جالب اینجاست که اگر برای رهبرآبرو وجُربزه ای باقی مانده بود و کسی هنوز برای حرف های او ارزشی قائل بود، وی هرگز نیازمند نمی شد که چنین توصیه هائی را به صورت علنی و در برابر دوربین تلویزیون اعلام کند. او طرفین را می خواست و یا به آنها تَشر می زد. همان روشی که سال ها خمینی از آن پیروی می کرد. اما اکنون که خامنه ای ناچار شده است به وسیله تلویزیون و رسانه های عمومی این چنین خواستار فروکش آتش جنگ میان اطرفیانش شود نمایان گر میزان ضعف و ناتوانی موقعیت او است. با این نوع سخنان او می خواست حد اقل با حفظ ظاهر مدعی شود که به هیچ یک از این جناح ها وابستگی ندارد و بالاتر از این اختلافات قرار دارد. در حالیکه همه کس می داند که او به خوبی از فساد مزمنی که سراسرنظام را فراگرفته آگاه است. از آن بیشتر او به خوبی آگاه است که اگر سپاه پاسداران مردم را به خاک و خون می کشد، حق را ناحق می کند و هروز و هر ساعت جنایت تازه ای علیه حقوق و جان و مال ملت ایران مرتکب می شود به خاطر کمان ابروی رهبر نیست بلکه به خاطر درآمد سرشاری است که از طریق همین منابع نا مشروع به جیب فراخ سپاهیان سرازیر می شود.
اسکله ها و”برادران قاچاقچی”
مطرح کردن مسأله اسکله های غیرقانونی که تعداد آن ها را حتی بیش از هشتاد مقر تخمین زده اند به خاطرچیست؟ این احمدی نژاد است که می گوید: “هزاروهشتصد تا دو هزار میلیارد تومان مصرف سیگار ایران است. همه قاچاقچیان درجه یک دنیا را ( این مبلغ) به طمع می اندازد چه رسد به برادران قاچاقچی خودمان”. در ایران هرگز اسکله های آزاد تا زمان انقلاب وجود نداشته است. اما اسکله های خصوصی و بی بند و بار چندین ده سال است که مورد استفاده پاسداران قاچاقچی قرار می گیرد. برای اولین بار در محافل رسمی وجود این اسکله های غیر قانونی از سوی مهدی کروبی در مجلس ششم زمانی که رئیس مجلس بود مطرح شد. وی در آن زمان اعلام کرده بود ۳۳ اسکله غیرقانونی در کشور وجود دارد که شماری از نهاد ها از طریق آنها واردات و صادرات انجام می دهند. در همان دوره مجلس نیز زمانی که نمایندگان تصمیم به استیضاح احمد خرم وزیر راه و ترابری محمد خاتمی گرفتند موضوع دست اندازی سپاه در واردات و صادرات از جمله مواردی بود که او در دفاعیات خود بر آن تأکید کرد . اما متأسفانه نمایندگانی که با سلب اعتماد از او کابینه را تغییر دادند در مورد اسکله های غیر قانونی به دلایل خاص خود موضوع را مسکوت گذاشتند. اسکله های خصوصی علاوه بر فسادی که ایجاد می کند، درآمد نامشروعی که با استفاده از این مجرا در اختیار عناصر جنایتکار قرار می گیرد، ضربه بزرگی نیز به اقتصاد کشور می زند. تا زمانی که ایران به عضویت سازمان تجارت بین المللی در نیامده است مسأله گمرک از دو نظر برای اقتصاد ایران ضروری است. در مرحله اول یکی از دلایل ایجاد گمرک حفاظت از صنایع ملی است. در کشورهایی همانند چین، آمریکا و پاره ای از کشورهای اروپایی به دلائل گوناگون،منجمله میزان بالای سطح تولید و گسترش صنایع، هزینه متوسط تولید بسیاری از کالا ها از ایران و یا کشورهای مشابه به مراتب کمتر است و از این رو با افزودن عوارض گمرکی که در واقع نوعی مالیات بر واردات است پاره ای از حکومت ها سعی می کنند صنایع ملی را حفاظت و تقویت کنند و یا اجازه ندهند که این صنایع ملی در برابر هجوم ناگهانی وبی بند وبارواردات خارجی مضمحل و نابود شوند.از این رو تا زمانی که دولت های دیگر یا در معاهدات دو جانبه و یا در چهارچوب یک توافق بین المللی ازامکانات مشابه برای صادرات ایران آمادگی نشان ندهند دلیلی ندارد که ایران دروازه های خود را به روی تولیدات خارجی باز کند. از نقطه نظر دوم هر چند که اخذ عوارض گمرکی برای کشوری مانند ایران به دلیل وابستگی به درآمدهای نفتی از آن درجه اهمیت و اعتبار به عنوان یکی از منابع درآمد برخوردار نیست ولی در هر صورت متعلق به صندوق اموال عمومی است. در واقع باید گفت سپاه پاسداران با سوء استفاده از اسکله های غیر مجاز از دو راه به اقتصاد ایران لطمه می زند، یکی نابود کردن تولیدات ملی و دیگری محروم کردن خزانه عمومی از درآمدهای ناشی از وصول عوارض گمرکی.
متأسفانه کشور ما در شرایطی قرار دارد که منافع ملی و سرنوشت کشوردر دست جمعی متجاوزو راهزن بی انصاف به گروگان گرفته شده است.اگر برای اثبات مدعی ما در مورد ارتباط میان ولایت – پاسداران- فساد ، شَکی برای کسی باقی مانده بود خوشبختانه رئیس جمهور برگزیده آقای خامنه ای، نه به خاطر دفاع از حق و حقیقت، بلکه به خاطر نزاع جناحی خود لااقل بخشی از اسرار نهان را از پرده خفا برون افکنده است. ماجرای فساد در “هولدینگ” های پتروشیمی سرفصل داستان تازه ای از فساد در دستگاه پاسداران است. باید دید این بارچگونه خواهند توانست با بازداشت وشکنجه روزنامه نگاران، مانورهای هولناک نظامی در شهرها و سرانجام تشدید اعدام ها، مردم بی پناه ایران را مرعوب ومنفعل نگهدارند.
پاریس:
۲۰۱۳/۲۸/۰۲